1 Karolinas Kaos: Om att prostituera sig för gratisprodukter

Friday, September 4, 2015

Om att prostituera sig för gratisprodukter

Det har varit mycket snack om smygreklam på bloggar på sistone och jag tycker att det är superbra att den här frågan har lyfts fram. Jag tänkte bara kort berätta hur jag ser på det här och vad ni som läser min blogg kan vänta er.

Precis som Maria skrev skulle jag aldrig tipsa om något jag inte tycker att är värt att tipsa om. Om det är fråga om reklam så kan ni lita på att jag nämner det. Jag skulle aldrig göra reklam för något som jag inte lika gärna kunde rekommendera utan att få något för det. Jag har många gånger tackat nej till samarbeten med olika casinohemsidor, städfirmor och andra grejer som skulle kännas himla styltat om jag skrev om. Nej, om jag gör ett samarbete så ska det vara något som jag verkligen känner att jag vill tipsa om. Jag skulle så att säga aldrig prostituera mig för att få någon gratisprodukt eller några tiolappar. 

Det som Carro nämnde gällande affiliatelänkar har också stört mig något fruktansvärt. När bloggare länkar till olika produkter, men inte nämner att de får betalt för det, eller att det är fråga om reklamlänkar. Jag har själv aldrig använt mig av affiliate, främst för att jag aldrig orkat ta reda på hur det egentligen fungerar, men igår registrerade jag mig faktiskt på en hemsida och kommer eventuellt att använda mig av lite länkar i framtiden.


Men samma sak gäller där, kära läsare, om jag använder mig av reklamlänkar kommer det nämnas i inlägget och jag skulle aldrig länka till något bara i hopp om att få några klick. Jag känner bara att eftersom jag ändå tipsar om olika produkter helt från hjärtat ibland, kan jag ju lika väl tipsa om dem med affiliatelänkar också - fortfarande helt från hjärtat. Förstår ni hur jag menar?

Och nej, jag kommer inte att börja spamma er med en massa reklaminlägg nu, för sånt orkar jag själv inte heller läsa. Så min point är egentligen: alla tips ni ser i denna blogg är ärliga och helt från hjärtat och om jag inte nämner att inläggen innhåller bloggsamarbeten är det alltså fråga om fullständigt uppriktiga tips. Okej? Bra!

2 comments:

  1. Jag är med! Affiliatelänkar har jag inte heller förstått mig på.. speciellt inte när de är placerade mitt i en mening på ett helt random ord.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänker du på såna som det dyker upp nån irriterande ruta ovanför? Det är nog den värsta sorten! Men affiliatelänkar är också sådana som storbloggare som t.ex. Kenza och Kissie använder - alltså reklamlänkar som de tjänar pengar på om folk handlar via. Du vet, "Cardigan (länk), skor (länk), solglasögon (länk)" osv :)

      Delete

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!