1 Karolinas Kaos: Ett dött barn är ett för mycket

Saturday, September 5, 2015

Ett dött barn är ett för mycket

Hur många människor ska behöva drunkna förrän vi reagerar? Krävs det verkligen att bilder på en treårig liten pojke dyker upp i vår facebookflöde för att vi ska reagera? Vad är det för fel på oss? Blundar vi för allt som inte trycks upp rakt i ansiktet på oss? "Syns inte, finns inte"?

Men äntligen reagerar vi. Storbloggarna Kenza och Kissie har startat varsin insamling. Det finns inget vi och de, skriver Kenza. Blondinbella uppmanar sina läsare att donera pengar. Nadias krönika fick mig att gråta. "Tre år och rädd för vatten. Förlåt Aylan"Maria listar på sin blogg olika sätt vi kan hjälpa. Titta in på hennes blogg för att se hur just du kan hjälpa. Linn ska föra sina överloppssaker till välgörande ändamål och uppmanar oss alla att göra detsamma. Och jag säger som Lillemor: skicka iväg ett sms idag du också.


Här kan man donera en valfri summa om man hellre vill det. Kom ihåg, fastän vi känner oss små och hjälplösa är varje bidrag lika viktigt. Ett dött barn är ett för mycket, men låt oss se till att Aylan är det sista livlösa barnet vi behöver se i våra facebookflöden. Låt honom bli en hjälte, han som fick oss att reagera, agera och tillsammans skapa en förändring.

No comments:

Post a Comment

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!