1 Karolinas Kaos: Om en vecka i Turkiet

Saturday, August 29, 2015

Om en vecka i Turkiet

Den 20:e augusti tog vi flyget från Vasa till Antalya och därifrån buss vidare till Alanya och Oba. Oba är en liten by som ligger strax utanför Alanyas centrum. Vi kom fram tidigt på fredagsmorgonen och somnade som stockar direkt.

Första dagen gick vi på hamam, vilket kan ha varit något av det härligaste jag varit med om. Rekommenderar alla som besöker Turkiet att testa på det - det var verkligen pengavärt! Resten av veckan har vi solat, badat, shoppat, ätit, druckit kalla drinkar, festat, solat lite mer och haft det otroligt skönt helt enkelt. En vecka som gick till största delen åt att ta det lugnt och ha så lite krav som möjligt. Dagarna gick på något sätt snabbare än förra året och vips var det bara dags att åka hem igen. 

Jag fotade inte heller lika mycket den är gången, så jag kommer inte att dela upp inläggen som senast. Här får ni helt enkelt en bildbomb från vår vecka i Turkiet istället!

Perus poolhäng.

På vårt hotell fanns tre pooler!

Challe och jag före utgång!

Pizza och Premier League på en sportbar i närheten av hotellet.

Vi drar dit palmerna bor...

Så här såg "vår gata" ut.

 Turkisk glass (mums!!) || En selfie på balkongen || Perus poolhäng #2

Challe med en bok och Ollis-kepsen.

Några öl || Olliskepsen på vift || Biljard

En kväll spelade vi biljard med några svenskar med hattar och åkte sedan in till Alanyas centrum för lite untz untz! Alltid kul att träffa nya människor på resor också.

Hotellet vi bodde på hette Katya Hotel och var verkligen superbra! Matutbudet var stort, personalen var vänlig och det fanns tillgång till läkare, hamam, gym, butik - ja, allt man kan tänkas behöva faktiskt. Skulle man inte ha velat lämna hotellet på hela semestern hade man i princip inte behövt göra det. Rummen var fräscha och rena och ac:n fungerade felfritt. Det fanns inget att klaga på helt enkelt! Men som alltid när man varit på resa var det också skönt att komma hem igen, borta bra men hemma bäst och så vidare. Nu är vi utvilade och redo för 1. Veneziansk och 2. skolstart! Trevlig helg på er!

4 comments:

 1. Ni ser ut att ha haft det riktigt bra ju!! :D Blir riktigt ressugen !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo det var faktiskt lyckat! Far iväg på en äkkilähtö ni också ;)

   Delete
 2. Kul att resan blev lyckad!
  Märkte ni av några oroligheter där? har hört det blivit än värre där nu..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nej vi märkte inget alls! En dag fick vi ett sms från Tjäreborg där de meddelade att det skulle hållas "fredliga demonstrationer" i Alanyas centrum och bad oss hållas borta från stora folkmassor den kvällen, så det gjorde vi. Men vi hörde inget mer om det sen så det verkar faktiskt ha gått rätt lugnt till :)

   Delete

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!