1 Karolinas Kaos: Enkel köttfärslimpa med det lilla extra

Tuesday, May 26, 2015

Enkel köttfärslimpa med det lilla extra

Igår lagade vi köttfärslimpa hemma hos oss. Vi har inte lagat det förr, hade typ glömt bort den maträtten helt, men vi blev riktigt nöjda med resultatet. Den smakar säkert ännu godare idag när den har fått stå en stund, brukar vara så. Det blev ett så pass lyckat recept att jag vill dela med mig av det här på bloggen också. Vi tog inspiration från det här receptet men ändrade på en del saker.

Inte det snyggaste ni sett kanske, men vadå, ska man hålla på och putsa bort 
spadet från sidan före man fotar eller? Skulle inte tro det.




1. Sätt ugnen på 175°C och ta fram en form som du smörjer.

2. Mät upp skorpmjöl och mjölk i en bunke och låt stå i 10 minuter. Hacka löken och champinjonerna under tiden.

3. Blanda ner lök, svamp, salt, peppar (ca 1 tsk salt och 2 krm peppar) och ägg i skorpmjölsblandningen. Sätt till sist med köttet. Rör om tills smeten blir jämn. Vi använde nötkött som är lite lättare att jobba med och blir kanske lite godare också.

4. Forma till en limpa. Toppa med några tunna skivor av Koskenlaskijas perinteinen-ost.

5. Grädda i ugnen 60 minuter. Låt sedan limpan stå och dra sig en stund före du skivar upp den. Gör t.ex. göra en sås och en sallad under tiden.


Smaklig måltid!

No comments:

Post a Comment

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!