1 Karolinas Kaos: "Give 'em hell"

Wednesday, April 1, 2015

"Give 'em hell"

Såg ni Fredrik Skavlans intervju med Jimmie Åkesson i fredags? Jag kollar ofta på Skavlan eftersom han tar så otroligt intressanta gäster till studion och dessutom görs intervjuerna så himla bra, åtminstone de flesta. Jimmie Åkesson sjukskrevs för ett halvår sedan och i fredags gjorde han sin första intervju och tv-framträdande sedan dess.


Fram till ca 09:00 pratar de om Jimmies sjukskrivning och depression, sen börjar de prata mera politik.

Skavlan har fått en massa kritik för intervjun och man säger att "han var för hård mot Jimme". Själv tyckte jag att intervjun var helt suverän. När han började ställa de jobbiga frågorna klappade jag i händerna. Det är KLART att Åkesson måste kunna stå till svars för hur medlemmar av hans parti beter sig, men det kan han ju uppenbarligen inte. Dessutom vågar han inte ens säga rakt ut att han tycker att den rasistiska reklamkampanjen som visas upp är helt suverän. Sen påstår han också att alla som uttrycker sig rasistiskt ska uteslutas ur partiet, ehh... Hur många sverigedemokrater finns det kvar då tror ni?

Eller hur!


På tal om politik vet ni väl att det är riksdagsval i Finland den 19:e april, ganska snart med andra ord. Jag hoppas verkligen att ni alla kommer att rösta då, det är så viktigt! Det spelar ingen roll om man påstår att man "inte bryr sig i politik", för det gör vi alla indirekt ändå. Vi bryr oss om skolsystemet, vi bryr oss om vården, vi bryr oss om barn och äldre, vi bryr oss om finlandssvenskan... Vi bryr oss alltså visst i politiken! 

Om du inte har någon aning vem du ska rösta på är det enkelt att hitta kandidater via den här hemsidan, där man både kan lyssna på kandidaternas videointervjuer och fylla i valkompassen som plockar fram de kandidater som bäst håller med just dina åsikter. 

No comments:

Post a Comment

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!