1 Karolinas Kaos: Haparanda imorgon!

Thursday, February 5, 2015

Haparanda imorgon!

HAPPY DAY! Challe frågade lite i förbifarten om jag vill följa med till Haparanda imorgon. Han och en kompis hade pratat om att åka dit, främst för att köpa snus då, men tänkte att de kunde gå en sväng via Ikea också (heheh, alla vet att man inte kan "gå en sväng" via Ikea),  och jag som länge har behövt en massa saker därifrån tackade givetvis JA!


Så nu sitter jag och skriver en liten inköpslista för att det ska gå lite smidigare imorgon och för att inte killarna ska få dåndimpen på mig. Vill ni veta vad jag ska handla? Klart ni vill! Jag har som mål att göra lägenheten lite ljusare, lite femininare (Challe bara yes!) och lite vårigare helt enkelt.

1. Högst upp på listan finns en vit Expedit-hylla (eller Kallax som de tydligen heter nu för tiden?) som ska fungera som både förvaring och tv-bord. Jag är väldigt förtjust i Vittsjö-bordet vi har nu, tycker det är stilrent och elegant, men vi måste helt enkelt byta ut den nu för att få mer förvaringsutrymme. Sååå, vill någon ha ett Vittsjö-bord? Skicka ett mail så kommer vi överens om pris! ;)

En bild från vardagsrummet där tv-bordet syns.


2. Prio två är att byta ut vårt svarta soffbord (som också syns på bilden ovan) till ett vitt. Det är alltså såna där Lack-bord som alla har. De är så billiga att jag inte ens känner att det är slöseri att köpa ett nytt redan. Om någon vill ha ett svart soffbord för en liten summa kan ni alltså maila mig om det också hehe.


3. Vägglampor till sovrummet. I sovrummet har vi en taklampa, en golvlampa och en lampa på nattduksbordet, men det känns ändå som att det skulle behövas ett par lampor på väggarna. Jag är övertygad om att jag skulle läsa mera om jag hade en läslampa ovanför huvudet på kvällarna. Inte vill man ju ha på taklampan på kvällen liksom, och de två andra lamporna jag nämnde lyser inte upp tillräckligt. 

Dessa tre har jag kollat mest på, men har svårt att bestämma mig för vilken stil jag gillar bäst. De är alla väldigt förmånliga, men den sista är överlägset billigast. Men det är nästan så jag gillar den robusta industriella stilen bäst... Nå, vi får se, ännu har jag lite tid på mig att bestämma mig. Eller ja, ska ju förstås fråga vad Challe tycker också, men något säger mig att jag får bestämma detta helt själv - inte mig emot.


4. Klädställningar. I förra veckan städade jag igenom mitt klädskåp: en säck med saker som ska skänkas bort, en säck med sommarkläder som skulle ner till förrådet och en säck med kläder som bara skulle slängas rakt av. Resten sorterade jag. Jag vek, hängde, fixade kategorier och indelningssystem osv - alltså verkligen ett helt pedantiskt sådant. Jag har numera vikit varenda jävla trosa jag äger, och det är inte några det. Men nu hamnar jag off topic här... Pointen är den, att jag skulle vilja hänga upp betydligt mer kläder, men det ryms inte hur mycket som helst i skåpen. Därför skulle jag vilja ha en eller två såna här klädställningar, som t.o.m. kan se ganska snygga ut att ha framme i rummet tycker jag. 

5. Lakan och kuddfodral. Kanske gardiner, kanske något till badrummet... Textiler kan man ju inte få nog av, och jag hoppas att jag ska hinna rycka med mig något sånt imorgon också. 

Jag skulle främst vilja ha nya kuddfodral till vardagsrummet, är så himla trött på de röda.

Och som jag har sagt förr... Jag älskar lakan. 


Sen kommer det antagligen att bli handlat lite annat krimskrams också, sånt där oplanerat som man kommer på att man "nog behöver" när man är på Ikea, men det hör ju till. Åååh jag är så peppad! Ska bli riktigt kul med en liten roadtrip dessutom, rolig start på min förlängda helg! Men hörni, viktigast av allt: jag ska till Ikea med två killar imorgon - wish me luck!!

5 comments:

 1. Å vad kul med Ikea! och näe, finns nog inget sådant som ett snabbt stop på Ikea. ;) Lycka till Challe hahah.

  ReplyDelete
 2. Vad kul med en spontanresa till Haparanda och Ikea! Lycka till med handlandet! Hoppas ni får en fin dag :)

  ReplyDelete
 3. alltså oj, din KAAR vill på spontanresa ti Haparanda!?! ja har ju försökt tusen gånger åt min kar "men om ja far ti ikea så får to fa å köp snus så läng", men inte ens det biter...
  jag har didär "industriella" sänglamporna, men di står fortfarande i skåpet omonterade, eftersom ja väntar på en sänggavel av plankor.. så vi har en såndär Kvart (längst till höger) men i rött :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa, jag blev lite förvånad själv också! Men jag förväntar mig nog inte att de ska ha så jättemycket tålamod på Ikea haha ;)

   Okej, jamen de är ju sååå snygga! Men alltså är det så att de går att montera på upp på väggen också, eller kan de bara "klämmas fast" på typ en hylla, fönsterbräde eller just sänggavel? Försökte kolla på hemsidan men blev inte riktigt klok på det.

   Delete

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!