1 Karolinas Kaos: Lucka 15: Fem saker som alltid finns i mitt kylskåp

Monday, December 15, 2014

Lucka 15: Fem saker som alltid finns i mitt kylskåp
1. Malet kött. Ett paket malet kött måste alltid finnas i kylskåpet, eftersom det går att laga mat snabbt av det. Köttbullar, biffar, makaronilåda... Bara att slänga ihop något på under 30 minuter!

2. Citronsaft på flaska. Ni vet den där supersura saften som finns på små flaskor som ser ut som citroner? En sån finns alltid hemma hos oss. Om man inte har något annat att dricka är det både supergott och hälsosamt att hälla upp ett glas vatten med lite citronsaft i!

3. Smör. Har helt och hållet skippat margarinet sedan jag fick reda på hur det framställs. Dessutom är smör inte ohälsosamt som man har försökt propagera så starkt, tvärtom, smör i lagom mängder är bara bra för hälsan. Smör behövs till allt, så det måste alltid finnas hemma.

Margarinets konsistens, färg och smak är alltså bara konstgjort... Så otroligt äckligt.


4. Grönsaker. Tomat, gurka, morot och isbergssallad finns alltid i vårt kylskåp. I frysen finns dessutom också en hel del grönsaksblandningar som vi använder så gott som alltid när vi lagar mat!

5. Lingon- och äppelsylt. Båda hemgjorda av mamma/mommo/svärmor. Så otroligt gott med alla möjliga olika kötträtter, för att inte tala om med potatis. Ett måste helt enkelt!

No comments:

Post a Comment

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!