1 Karolinas Kaos: You know what really grinds my gears?Idioter i trafiken.

Monday, October 27, 2014

You know what really grinds my gears?
Idioter i trafiken.


Idioter i trafiken. Något av det mest irriterande är när folk skiter i högerregeln. Idag hände följande: jag kom körande i allsköns ro då en medelålders man plötsligt körde ut från vänster rakt framför näsan på mig. Hade jag inte slängt mig på bromsen hade det kunnat gå riktigt dåligt. Dessutom hade han mage att ge mig en sur blick! Jag tänkte att jag hade missat att jag hade triangel, men nej, jag skulle egentligen ha haft förkörsrätt. Det hade alltså varit hans fel vid en eventuell olycka, men det sket han tydligen i.

Jag blev så jävla förbannad att jag förstås tutade åt honom. Jag tycker att det är viktigt att tuta åt puckon i trafiken, de bör få veta hur korkade de är. Helst hade jag sett att han stigit ur bilen och försökt skälla ut mig, så hade jag fått förklara för honom att han kanske borde gå tillbaka till bilskolan. 

"Det må vara länge sen du gick i bilskola, men högerregeln borde väl alla komma ihåg?"
"Jag vet inte hur det var på din tid, när du gick i bilskola, men jag har fått lära mig att..."
- "Nog är du äldre än mig, men inte borde du väl ha blivit senil riktigt ännu?"

Nej nu spårar det ur här. Men typ något sånt hade jag velat säga åt honom. Jag skulle kunna skriva så många exempel på när jag blivit irriterad i trafiken, för det märkliga är ju att det verkar som att alla andra förutom en själv hittat sitt körkort i ett cornflakes-paket...

8 comments:

 1. "Jag tycker att det är viktigt att tuta åt puckon i trafiken, de bör få veta hur korkade de är", SÅ JÄÄVLA SANT! Senast ja cykla i Helsingfors så sku ja över skyddsvägen när de va grönt ljus för mig, å plötsligt kommer en bil helt för fullt och tänker köra över mig. Bilen to i mitt bakhjul så ja föll omkull rakt på en annan gubbe som höll på att gå över vägen å kusken visar långfingre åt MIG. Såna borde int ha körkort över huvutage :)))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nej men på riktigt?! Vad arg och ledsen jag hade blivit! Sjukt att vissa inte förstår när de har fel! Nej såna borde inte ens få röra sig i trafiken...

   Delete
 2. Håller med! Istället för att hitta tutan så viftar jag med händerna och ropar /pratar för mig själv. Fast när jag var liten och cyklade hem från mosters så körde moster och mommo efter mig. Då körde en galning på mig från en gårdplan.. å moster å mommo visade långfingret till chauffören :D jag klarade mig och cyklade snabbt vidare.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha ja det brukar jag också göra! Nej men vad hemskt, helt rätt att de visade fingret ;) och tur att du inte skadade dig!

   Delete
 3. Som tanten som körde mig i bakhjulet då jag kom cyklande från höger och hon kom körande i bil från vänster. jag vänta nog först o såg att hon sku se mig (jag hade ju förkörsrätt men ja kolla nog ändå för folk vet ju int att cyklar också är ett fordon lol), men tydl va hon lite blind så hon körd i mig ändå haha. men ja föll int eller nå så de gick ju bra. Men ja kom liksom int fort cyklande från ingenstans eller nå, så man tycker hon sku ha borda se mig. Kanske dags att sluta köra då man börjar bli sådär blind haha. Det är ju faktiskt inte "störst far först" som gäller.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Men va knäppt, speciellt om du faktiskt had stanna o allt. Borde kanske ordnas synundersökningar lite oftare för alla med körkort :D bra att du int skada dej iaf! Nej precis, många verkar tro de... En gång blev jag nästan påkörd av en grävmaskin som svängd ut från ingenstans o han börja vift o vev åt MEJ att jag sku flytt på mej haha! Gubbjävel...

   Delete
 4. hahah som dendä gången nå tattare (sori nu ba int e ja som nå men di va tattare) hadd stanna mitt på ett övergångsställ så sparka ja i hjule deras. Lol. dock blev di lite arg så kanske int så bra ide...

  ReplyDelete

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!