1 Karolinas Kaos: Mockarutor/kärleksmums

Wednesday, October 8, 2014

Mockarutor/kärleksmums

Häromdagen tyckte jag att jag skulle baka igen (kanske inte borde göra det här till en vana haha) och efter att ha grävt lite i skåpen bestämde jag att det fick bli mockarutor/kärleksmums den här gången. Jag kollade upp lite olika recept på nätet och hittade ett som verkade bra, men ändrade lite på glasyrreceptet eftersom det inte finns något tråkigare än mockarutor med en millimeters glasyrlager...


Du behöver
Till en form (ca 10-12 rutor)
För långpanna: dubbelt upp på alla ingredienser

Botten:
125 g smör
2,5 dl socker
3 ägg (5 st i dubbelsats)
5 msk kakao
2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk

Glasyr:
75 g smör
3 dl florsocker
2 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe


Gör så här: 
1. Smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna. 
2. Sätt ugnen på 200 grader
3. Vispa ägg och socker pösigt
4. Blanda torra ingredienser i en skild bunke och blanda sedan ner i den första smeten
5. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret, rör ihop till en jämn smet
6. Häll över smeten i en smord form eller långpanna och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter

Under tiden kakan är i ugnen kan du smälta smör till glasyren och koka en skvätt kaffe och ställa det i kylen. När bottnet är klart låter du det svalna en stund, under tiden kan du laga glasyren. Bred sedan ut glasyren över den avsvalnade kakan och strö kokosflingor över. Ställ i kylen så glasyren får stelna. Sen är det bara att njuta!

Saftiga och alldeles underbara.

No comments:

Post a Comment

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!