1 Karolinas Kaos: Mitt tandläkarbesök

Tuesday, October 7, 2014

Mitt tandläkarbesök

Jag var ju som sagt till tandläkaren igår p.g.a. min trasiga tand. Tandläkaren pratade engelska och lite finska, medan hennes assistent inte sa så mycket över huvud taget. Båda var hur som helst av utländsk härkomst och jag måste bara säga att de var så otroligt trevliga, tillmötesgående och duktiga.

Hon började med att fråga om jag hade huvudvärk, ont i nacken eller käken, men jag förklarade att jag bara hade ont i själva tanden och att den ilade. "Very good, then we can fix it right away", sa hon och började på. Jag visste inte riktigt vad hon skulle göra, men jag kände mig direkt trygg. Hon frågade om jag ville ha bedövning, och jag som inte riktigt visste vad som var på gång sa bara: "Weell... Naahh...", så lovade hon att hon ger mig bedövning sen om jag behöver bara jag säger till.

Med munnen full med "kuddar", slangar och andra diverse instrument hade jag nog inte haft någon chans att be henne bedöva så där i efterhand, men som tur behövdes det inte heller. Det ilade lite när hon slipade tanden, men det var inget outhärdligt. Sen la hon nån metallgrej runt min tand, tryckte den ganska hårt mot tandköttet och skruvade fast den. Jasså, jag får en guldtand, tänkte jag, great.


Det hon gjorde sen var att hon fyllde på med nytt material, och den där metallgrejen fungerade som "behållare". Efteråt tog hon lös metallbiten och slipade den nya delen tills den var len och fin och vips hade jag en helt ny tand! Eller ja, en halv åtminstone. 

Glad tjej som är en halv tand rikare och en tungpiercing fattigare!

No comments:

Post a Comment

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!