1 Karolinas Kaos: Grejer vi tjejer gör i smyg # 3

Wednesday, October 8, 2014

Grejer vi tjejer gör i smyg # 3

Här hittar ni del 1 och del 2.

8. De små sakerna är lika viktiga som de stora sakerna
Alltså: visst uppskattar de flesta kvinnor att du köper blommor "utan orsak", att du bjuder på trerättersmiddag, att du skriver en dikt, att du strippar mitt på torget - nej, men ni förstår. Det jag ändå skulle vilja påstå är att du kan göra en massa mindre ansträngande (och framför allt billigare!) saker som gör henne minst lika glad. Något som anses vara extremt sexigt är män som hjälper till hemma utan att bli tillfrågade. Dammsug, laga mat, häng tvätten, för ut soporna... Visa att du bryr dig om henne genom att hjälpa henne och visa att det är lika självklart för dig att göra de sakerna som det är för henne.


När ni hjälper till utan att bli ombedda får det oss att känna oss speciella. Det här gäller kanske ändå inte på födelsedagar eller dylika tillställningar: "Men älskling, jag förde ju ut soporna idag, det är väl en fin present?". Men så där överlag är det som förspel för de flesta kvinnor - det finns nämligen studier som visar att män som hjälper till hemma får ligga mera. Tänkvärt!


9. Ditt öde avgörs på toaletten
Många kanske vet om det här redan, men när vi går in på toaletten tillsammans med andra tjejer är det inte för att sitta i famnen på varandra när vi uträttar våra behov, nej, det är för att prata. Inte sällan om er. Ert öde avgörs mer eller mindre inne på de där toaletterna. Det är en bra orsak för dig som kille att se till att vara schyst mot ditt raggs kompisar också. Låten Selfie är skrämmande ackurat.10. Vi låtsas gilla saker vi inte egentligen gör
Ärligt talat nu tjejer - hur intressant är NHL egentligen? Hur gott är öl egentligen? Hur mycket bryr vi oss egentligen om fotboll? Nej, nu ska jag inte vara sån eftersom jag faktiskt råkar älska öl och fotboll. Men jag tror att det är extremt vanligt att man som tjej tar reda på vad ens crush är intresserad av och sedan själv låtsas vara intresserad av samma saker, som för att få en orsak att prata. Med hjälp av detta fick jag C att skriva till mig första gången (och ännu idag tror han att det hela var på hans initiativ hehe...)

Jo jo alltså, det är jättegott.


11. Sminkade dygnet runt
Om man är i början av en relation lär det vara väldigt vanligt att man som tjej går och lägger sig sminkad och sedan stiger upp före killen vaknar för att sminka om sig och fräscha upp sig helt enkelt. Jag försökte hitta klippet ur filmen Bridesmaids, men det finns tydligen inte på hela jäkla internet, men ni som sett filmen vet vilken scen jag pratar om. Jag gjorde också det här med C någon gång, men sen tänkte jag om, "Om han ska vara med mig måste han nog tåla att se den nakna sanningen på morgonen också", och visst gjorde han det haha, han vet knappt när jag är sminkad och inte - och det är ju faktiskt positivt. 

Jag läste om en kvinna som aldrig hade vågat visa sig utan smink för sin sambo och de hade bott tillsammans i över ett år - men då börjar det ju gå för långt faktiskt.

Nej men jag ser alltid ut så här!

8 comments:

 1. Alltså di e bara så bäst dehär punkterna dina :'D ser fram emot nästa del ;)

  ReplyDelete
 2. Oh my . Vad är jag då för kvinna som int känner igen mig så mycket? :D min gubbe har nog fått se mitt rätta jag från första början. Det får ju bära eller brista, jobbigt att låtsas vara någon man inte är, och det gick ju bra. Men kula listor du gör! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du är nog en helt vanlig kvinna du också ;) de här listorna bör ju tas med en nypa salt och det gäller såklart inte på nåt sätt alla. Håller helt med dig om det du skriver, man ska våga vara sig själv förstås :)

   Delete
 3. Hahah!! Marcus påminner mig än idag om första övernattningen hos honom när jag varken hade sminkborttagningsmedel eller smink med mig. Såg minst sagt FÖRFÄRLIG ut :'D

  ReplyDelete
 4. hohohoho jag älskar dihär listorna :DDDD dedär me smågrejer håller ja med om. så otroligt fint att aldrig behöva be om hjälp när man har en karl som gör av sig själv - precis som det ska vara. ååh. vad kär ja blev nu 8)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Åå tack Kajsa :D jamen eller hur, de e nog något att uppskatta! <3

   Delete

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!