1 Karolinas Kaos: Tjejfredag!

Friday, September 26, 2014

Tjejfredag!

Jag har inte haft en tjej- eller killfredag på väldigt länge så nu kände jag att det var dags igen! Tjejen jag valt att lyfta fram idag är en tjej som jag inte tidigare noterat desto mera, men efter att hon i veckan höll ett tal ändrades min bild av henne ganska radikalt. Jag tror ni kan gissa vem jag pratar om.


Jag talar förstås om Emma Watson. Hon är ett år äldre än jag (född 1990) och vad har jag åstadkommit i mitt liv? Nå, hon har åtminstone spelat den underbara Hermione Granger, fått en massa utnämningar för sina rollprestationer, varit (är?) modell för Burberry, tagit en examen vid Brown University - och nu har hon även fått titeln goodwillambassadör för UN Women. Många av er har redan hört hennes tal hon höll i veckan, men här är det en gång till ifall någon skulle ha missat det:


"Both men and women should feel free to be sensitive. Both men and women should feel free to be strong… It is time that we all perceive gender on a spectrum - not as two opposing sets of ideals."


Så kul att se unga och starka tjejer som får ta plats också. Jag tycker det är så bra att hon uppmärksammas för annat än bara hennes (visserligen helt ljuvliga) utseende. Med detta önskar jag allihopa en härlig fredag och en riktigt trevlig helg! 

2 comments:

  1. SÅ bra inlägg! Ääääääääälskar Emma!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja hon är ju underbar :)

      Delete

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!