1 Karolinas Kaos: Rambambula i bibelbältet

Wednesday, July 23, 2014

Rambambula i bibelbältet

Jag hade egentligen inte tänkt skriva något mer om detta ämne, men när jag dagligen ser debatter i tidningar och på bloggar känner jag ändå att jag måste skriva av mig lite nu när Jeppis Pride närmar sig. (Härhär och här finns mina tidigare inlägg under samma ämne.) Nu på lördag, 26.6, kl. 12:30 startar paraden från Pursisalmiplanen och 20:30 på kvällen är det Pride-fest på Svenska Gården, mer info finns här.

Motståndarna av Jeppis Pride uppmanar folk att stanna hemma under lördagen, några t.o.m. under hela Jakobs Dagar, för att inte ens i misstag kunna förknippas med paraden. "Ingen ska få tro att jag stöder detta spektakel", hörde jag någon säga.

Simon Häger skrev en suverän insändare i ÖT idag, där han uppmanar alla att respektera varandra. Häger är själv homosexuell, men skriver att han önskar att även de som är för Pride ska respektera dem som väljer att stanna hemma - precis som de bör respektera oss som stöder Pride. Jag håller verkligen med honom, det borde inte vara svårare än så. Kan inte alla bara lugna ner sig en aning?

Visst, stanna hemma och protestera om det på något sätt känns bättre (och om ni tror att det gör någon skillnad) - men sluta fördöma oss som stöder Pride. "Paraden slutar i helvetet", läste jag på en blogg häromdagen. Jag satte nästan kaffet i halsen. Jag blir så ledsen att det ännu idag finns folk som tar sig friheten att säga sånt. Det är såna åsikter som skapar ångest, depression och i värsta fall även leder till självmord inom kristna kretsar. Om nu gud skapade oss - varför skapade han så många homosexuella?

Jag tänker inte skriva några långa haranger idag, istället jag gör bara som motståndarna, fast tvärtom. Jag uppmanar alla som bryr sig om denna fråga att visa sitt stöd genom att antingen delta i paraden eller helt enkelt vara i staden under lördagen. Och avslutningsvis en uppmaning till alla: låt detta gå fredligt till.

Det här är ju gulligt, kanske man skulle ta fram lite roliga nagellack till helgen?

No comments:

Post a Comment

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!