1 Karolinas Kaos: Enkel och god panering

Thursday, July 24, 2014

Enkel och god panering

Jag tänkte tipsa om ett riktigt gott sätt att tillreda biffar på när man känner för något lite extra!


Antingen köper man färdiga biffar eller så gör man såna här små tunna av en innerfilé. Vi testade med lövbiff av nöt ytterfilé en gång också, även det blev supergott. Huvudsaken är att biffarna är tunna!

Sätt fram mjöl, ägg och skorpmjöl/salt/peppar efter behag. Det går även att blanda ner fler kryddor i den sista blandningen om man så vill, men jag tycker inte att det behövs.

Doppa biffarna en i taget, på båda sidorna - först i mjöl...

Sen ägg...

Sen skorpmjölsblandning. Sedan är det bara att slänga i stekpannan med massa smör! Börja att steka på hög värme, sänk sedan värmen en aning. Man ser nog när biffarna är klara, de ska få den där fina gyllenbruna färgen.


Jag ska helt klart testa att göra det här med kyckling nångång också, jag tycker att det är svårt att riktigt få till kyckling i ugn så att den blir riktigt god. Kanske det här kunde vara något?

No comments:

Post a Comment

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!